Oproep lokale besturen

Haal eens een student in huis!

Zet het beroep van GSA in de kijker bij een jonge generatie ruimtelijk planners.

haaleenseenstudent inhuis

Studenten Stedenbouw en Ruimtelijke Planning hebben er doorgaans geen idee van wat de job van gemeentelijk stedenbouwkundig ambtenaar (GSA) precies inhoudt. En dat is jammer, want onbekend maakt onbemind. Naast een ruimtelijke visie, moet een GSA ook de kwaliteiten van koorddanser hebben, die deze visie en lokale politieke belangen met elkaar kan verzoenen. Wat zijn de mooie kanten van dit beroep? Wat maakt het soms moeilijk? Waaruit bestaat een dag in het leven van een GSA zoal? Op deze vragen zouden alle studenten Stedenbouw en Ruimtelijke Planning het antwoord moeten weten. Bent u het daarmee eens? Geef dan een student de kans om een week lang ‘mee te lopen’ in uw gemeente. En zet zo het uitdagende beroep van stedenbouwkundig ambtenaar in de kijker bij een jonge generatie planners.

Achtergrond

Deze oproep kadert in de pas opgerichte jongerenwerking van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP). Tijdens een van de bijeenkomsten werd de suggestie gedaan om studenten de kans te bieden stage te lopen bij een GSA. Het doel is om studenten een idee te geven van wat de job van GSA behelst – en hen zin doen krijgen om dit beroep uit te oefenen.

Concreet

Concreet dachten we aan een ‘kijkstage’ van een week. Het is niet de bedoeling dat u de student opdrachten geeft maar dat u hem/haar mee op sleeptouw neemt. Bent u bereid om een student zo’n stage aan te bieden? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als vermelding ‘kijkstage student’. Wij brengen u in contact met een kandidaat. Datum en periode spreekt u met de student in kwestie af. Eind januari 2018 sluiten we deze oproep af. Vanaf februari 2018 kan de stage in principe aanvatten. Omdat we van dit experiment een verslag willen uitbrengen in het verkiezingsnummer van het VRP-magazine Ruimte (verschijnt juni 2018) zou het handig zijn als de stage half april afgerond is.

De gemeente hoeft hier geen financiële middelen tegenover te stellen.
De VRP zorgt voor de verzekering van de studenten.

 

deze website is een initiatief van

 vvsg    vrp

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries