Nieuwe Publicatie

leidraad gecoro'Leidraad voor de Gecoro'

Uitgeverij Vanden Broele brengt in het najaar van 2019 een geactualiseerde publicatie uit over de regelgeving en de werkwijze van de Gecoro: ‘Leidraad voor de Gecoro’. 

Het belang van een breed gedragen visie op de gemeentelijke ruimtelijke ontwikkeling is niet te onderschatten: een goed ruimtelijk ontwikkelingsbeleid legt het fundament van een duurzame ontwikkeling in de gemeenten, heeft een belangrijke impact op de lokale leefomgevingskwaliteit en biedt kansen om de uitdagingen van klimaat en energie aan te pakken.

Het Vlaamse beleidsniveau biedt met de strategische visie van het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen een kader voor de lokale ruimtelijke ontwikkeling. De beslissingen die gemeenten nu nemen hebben een belangrijke impact op het Vlaanderen van morgen.

De start van een nieuwe legislatuur is een goed moment om alle GECORO-leden te voorzien van een handboek of Leidraad. Deze publicatie vormt het eerste deel in een reeks speciaal voor de GECORO-leden. Het is snel raadpleegbaar tijdens vergaderingen en wil zo een goede basis bieden. We hopen u door onze steun aan deze publicatie hiertoe een duwtje in de rug te kunnen geven.

Infosessies Gecoro-leden

Naar aanleiding van het verschijnen van deze publicatie organiseren de VRP, de vVSG en het Departement Omgeving enkele infosessies voor Gecroroleden in de vijf Vlaamse provincies. Meer daarover vindt u hier. 

 

deze website is een initiatief van

 vvsg    vrp